Faalangst
of
Straalangst
Voor wie van de twee
Ben jij het bangst?

Een paar jaar geleden schreef ik dit gedichtje, niet wetende dat het gisteren ter sprake zou komen tijdens een bijzonder moment. Ik deed namelijk iets wat buiten mijn comfortzone lag: zingen terwijl ik wordt gehoord. J

Het was niet ‘zomaar’ even zingen, het was voor mij een waardevolle ervaring. Ik kreeg namelijk zangcoaching van Marion, bij Zingen met Marion. En het was ZO leuk en ZO fijn. Ik voel me nog helemaal stralen als ik er aan terugdenk.

Zingen is iets wat ik als kind echt altijd deed en zong de hele dag. Ik huppelde rondjes door de kamer en maakte klanken in mijn eigen taaltje. Heerlijk vond ik het. Toen ik wat ouder werd zong ik bij het kinderkoortje en ook op school vond ik het fijn om te zingen. Tot er zich een aantal momenten voordeden waardoor ik ging geloven dat het niet ‘goed genoeg’ was. En daarmee was de belemmerende overtuiging geboren.

Deze overtuiging zorgde ervoor dat ik niet meer durfde te zingen wanneer anderen me horen. Ik zong nog wel, maar dan alleen in de auto of onder de douche. Totdat ik samenkwam met Joep en er zoveel muziek in huis was dat ik me niet meer kon en wilde ‘verstoppen’.

En zo gebeurde het dat ik reageerde op een post van Marion en gisteren bij haar aan de piano stond te zingen. Haar fijne, warme aanwezigheid maakte dat ik me meteen op mijn gemak voelde. Ook al vond ik het spannend, ik kroop uit mijn coconnetje en liet me horen. Ik straalde en het was heerlijk bevrijdend! Echt een aanrader voor als jij ook wil leren of durven zingen.

Leave a comment

 Kapelstraat 5
5871 AD Broekhuizenvorst

 06 20580193

 info@judithhendrix.nl

Algemene Voorwaarden

Privacy Verklaring

Klachtenportaal Zorg ID 9267

Noteer hier je e-mailadres en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Judith Hendrix © 2019 All rights reserved

Door deze site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.  Ik wil graag meer informatie

Op mijn website maak ik enkel gebruik van technische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Jouw persoonlijke gegevens worden niet verspreid of openbaar gemaakt. E-mailmarketing via Mailchimp draagt eraan bij om mij dichter bij mijn doelgroep te brengen. Zo kan ik jou gericht van de informatie voorzien die je aanspreekt. Ik ben geen agressieve marketeer, maar een onderneemster met een missie: “Zoveel mogelijk mensen bereiken die baat kunnen hebben bij mijn diensten”. Vanzelfsprekend houd ik me daarbij aan de cookie- en privacywetgeving. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van jouw cookie-instellingen óf je klikt op "Ik ga akkoord", dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten