Blijf bij het begin, vergeet het eind volledig.

Vanochtend stond ik onder de douche, een plek waar op de een of andere manier telkens waardevolle inzichten bij me binnenkomen. Ik was een beetje aan het mijmeren over allerlei mooie ideeën die ik heb, terwijl ik het gebrabbel van ons dochtertje op de achtergrond hoorde. Ik merkte dat mijn hoofd een beetje vol raakte van al die inspiratie, dus ik zuchtte hoorbaar een paar keer flink uit. Heerlijk, dat luchtte op.

En opeens viel er een kwartje. Daar waar ik telkens baalde van het feit dat ik te weinig tijd en ruimte had om mijn ideeën uit te voeren, voelde ik opeens een enorme dankbaarheid door mijn lichaam stromen. Het was alsof de stroming van het douchewater alle frustratie meenam in het afvoerputje. Want…

Waarom zou ik niet gewoon genieten van al die inspiratie en ideeën die zich IN mij vertonen?
Waarom zou ik niet gewoon dankbaar zijn dat dit alles door mij heen mag stromen?
In plaats van balen dat het me ‘nog steeds niet’ lukte om er vorm aan te geven.

Wauw! Dat kwam wel even binnen. En meteen kon ik het linken aan die prachtige woorden van Osho. “Blijf bij het begin, vergeet het eind volledig.” Wanneer we bij ‘het begin’ blijven – oftewel in het moment – en daarmee het einde vergeten, kunnen we wellicht onszelf toestaan te genieten van dat wat er NU is. Ook al wil je uiteindelijk iets anders. Voor mij is dit een heel waardevol inzicht. En ook al is het niet nieuw, zo voelt het op dit moment wel.

Dus lieve mensen, voor nu geniet ik van alle opborrelende ideeën, wensen en plannen IN mij. Ook al zijn ze nog niet direct uitvoerbaar. Ik laat de creatieve energie lekker door mijn lichaam stromen.

En jij?

Leave a comment

 Kapelstraat 5
5871 AD Broekhuizenvorst

 06 20580193

 info@judithhendrix.nl

Algemene Voorwaarden

Privacy Verklaring

Klachtenportaal Zorg ID 9267

Noteer hier je e-mailadres en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Judith Hendrix © 2019 All rights reserved

Door deze site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.  Ik wil graag meer informatie

Op mijn website maak ik enkel gebruik van technische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Jouw persoonlijke gegevens worden niet verspreid of openbaar gemaakt. E-mailmarketing via Mailchimp draagt eraan bij om mij dichter bij mijn doelgroep te brengen. Zo kan ik jou gericht van de informatie voorzien die je aanspreekt. Ik ben geen agressieve marketeer, maar een onderneemster met een missie: “Zoveel mogelijk mensen bereiken die baat kunnen hebben bij mijn diensten”. Vanzelfsprekend houd ik me daarbij aan de cookie- en privacywetgeving. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van jouw cookie-instellingen óf je klikt op "Ik ga akkoord", dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten