Het moment van haar geboorte zal ik nooit vergeten. De eerste keer dat ik dat kleine lijfje in m’n handen houd is onbeschrijfelijk, life changing. Ik kan me niets voorstellen dat nóg meer impact heeft dan dit. Opeens is alles anders – ben ik anders – is de wereld anders. Tegelijkertijd is alles hetzelfde en ben ík alleen maar degene die met andere ogen de wereld in kijkt. Niet meer met een onschuldige en onwetende blik, maar kijkend met de verantwoordelijke en zorgzame ogen van een kersverse moeder.Die ogen zien een prachtig klein wezentje, nog compleet hulpeloos en afhankelijk. En de persoon die haar kan bieden wat ze nodig heeft ben ik. IK. Moeder, Mama. Titels die mij opeens toebehoren en waardoor van het ene op het andere moment mijn focus volledig is verlegd. Elk geluidje, zuchtje of snikje doet de kleinste spiertjes in mijn lijf aanspannen. Nog voordat ze huilt ben ik al alert. Het oer-moedergevoel in mij is ‘aan’.

Ze is het enige wat mij nu bezighoudt. Voeden, eten, drinken en slapen zijn mijn dagtaak geworden. Mijn wereldje is ontzettend klein en ruimte voor andere dingen voel ik nog niet. Mijn sociale leven heeft zo ongeveer het nulpunt bereikt en dat vind ik eigenlijk ook wel prima. Ik wíl in dit coconnetje zijn en kan alleen maar naar haar kijken. Ik ben hopeloos verliefd.

Het eerste autoritje samen zorgt ervoor dat ik met klamme handjes achter het stuur zit. Een wandeling langs de Maas blijkt opeens het uitje van de dag te zijn. De eerste avond alleen op stap voelt heel onwennig en ik ben nog nooit zo blij geweest weer thuis te zijn. Allemaal ‘eerste keren’ waarvan ik mag leren, groeien en waarvan er hopelijk nog vele mogen volgen.

Lieve Veer. Je bent pas zeven weken op deze aarde en nu al heb je ontzettend veel in me losgemaakt. En wat ben ik je daar dankbaar voor. Deze eerste weken met jou hebben me geraakt, vanbinnen bewogen en nóg meer geopend. Je leert me overgave en loslaten. Geduld en aanwezig Zijn, Hier en Nu. Je leert me vertrouwen op wat IS. Maar bovenal laat je me zien wat onvoorwaardelijke liefde is.

en dan ben je opeens moeder…

Leave a comment

 Kapelstraat 5
5871 AD Broekhuizenvorst

 06 20580193

 info@judithhendrix.nl

Algemene Voorwaarden

Privacy Verklaring

Klachtenportaal Zorg ID 9267

Noteer hier je e-mailadres en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Judith Hendrix © 2019 All rights reserved

Door deze site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.  Ik wil graag meer informatie

Op mijn website maak ik enkel gebruik van technische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Jouw persoonlijke gegevens worden niet verspreid of openbaar gemaakt. E-mailmarketing via Mailchimp draagt eraan bij om mij dichter bij mijn doelgroep te brengen. Zo kan ik jou gericht van de informatie voorzien die je aanspreekt. Ik ben geen agressieve marketeer, maar een onderneemster met een missie: “Zoveel mogelijk mensen bereiken die baat kunnen hebben bij mijn diensten”. Vanzelfsprekend houd ik me daarbij aan de cookie- en privacywetgeving. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van jouw cookie-instellingen óf je klikt op "Ik ga akkoord", dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten