Voel jij anderen goed aan en neem jij hun gevoelens vaak over?

Dan heb je daar vast ook weleens last van. Wellicht zeg je op zulke momenten tegen jezelf dat je die gevoelens ‘gewoon’ móet loslaten. Dat jij je niet zo moet aanstellen. Óf je probeert tevergeefs jezelf af te schermen voor de energie van die ander. Allemaal gedachten en gedragingen gebaseerd op angst en vanuit weerstand tegen dat wat IS. Namelijk een onprettig gevoel dat niet ‘van jou’ is. Deze angst en weerstand zorgen er uiteindelijk voor dat je nóg meer spanning ervaart, waardoor je in een vicieuze cirkel terecht komt.

Herkenbaar? Lees dan nog even door!

Want wat maakt dat jij denkt dat het ‘niet goed’ is om deze onprettige gevoelens te ervaren? Wat is de reden dat je er last van hebt? Juist, jouw gedachten en overtuigingen erover! In plaats van proberen om de uiterlijke situatie te veranderen, is het véél interessanter om jouw belemmerende gedachten en overtuigingen erachter te onderzoeken. Want die maken het moeilijk voor je, niet de situatie zelf!

Een simpele affirmatie (een helpende gedachte) die je in zulke situaties kunt toepassen is: “Ik mag dit voelen”. Hierdoor geef je het gevoel toestemming om er te Zijn, waardoor het in kracht en zwaarte afneemt. Grote kans dat het gevoel JOU dan uiteindelijk loslaat, probeer het maar eens!

Wil jij onderzoeken welke gedachtepatronen of overtuigingen jou belemmeren?
Ik ben er graag voor je! ❤

Liefs,
Judith

Leave a comment

 Kapelstraat 5
5871 AD Broekhuizenvorst

 06 20580193

 info@judithhendrix.nl

Algemene Voorwaarden

Privacy Verklaring

Klachtenportaal Zorg ID 9267

Noteer hier je e-mailadres en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Judith Hendrix © 2019 All rights reserved

Door deze site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.  Ik wil graag meer informatie

Op mijn website maak ik enkel gebruik van technische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Jouw persoonlijke gegevens worden niet verspreid of openbaar gemaakt. E-mailmarketing via Mailchimp draagt eraan bij om mij dichter bij mijn doelgroep te brengen. Zo kan ik jou gericht van de informatie voorzien die je aanspreekt. Ik ben geen agressieve marketeer, maar een onderneemster met een missie: “Zoveel mogelijk mensen bereiken die baat kunnen hebben bij mijn diensten”. Vanzelfsprekend houd ik me daarbij aan de cookie- en privacywetgeving. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van jouw cookie-instellingen óf je klikt op "Ik ga akkoord", dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten