Sinds een tijdje begeleid ik een prachtmeid van 18 jaar, die me vandaag ontroerde met deze mooie omschrijving van haar eigen groeiproces.

“Ik weet nog toen ik voor de eerste keer bij je langs ben geweest, ik voelde me bang, onzeker en zoekende. Ik had allerlei lichamelijke kwaaltjes, waardoor ik niet graag meer naar sociale gelegenheden ging. Ik zag deze begeleiding niet echt zitten, het leek me alleen maar extra therapie die zou aangeven dat er iets mis met me was en dat ik mijn eigen problemen niet kon oplossen.

In de eerste sessies was ik vooral gefocust op het weghalen van de pijn op mijn borst. Als me gewoon verteld werd hoe ik het kon oplossen, hoefde ik me geen zorgen meer te maken. In plaats daarvan deden we ademhalingsoefeningen en moest ik geregeld in mezelf zoeken naar het antwoord op mijn onzekerheden. Ik begreep vaak niet hoe deze vorm van therapie me kon helpen. Het probleem zat toch bij mezelf? Hoe kon ik dan bij mezelf het vertrouwen vinden, als ik in mezelf alleen maar angst en onzekerheid voelde?

Toch veranderde mijn kijk op situaties geleidelijk. Ik begon te zien dat de lichamelijke pijn er alleen maar was door mijn eigen gedachten. Die mogen er ook zijn, alleen zijn het maar gedachten. Ik begon ook te zien dat het oké is om een introvert meisje te zijn en dat ik niet alles goed kan doen voor iedereen. Het is oké om me soms bang en verdrietig te voelen. Ik ben oké.

Dankjewel dat je me hebt geholpen in te zien dat ik niet alleen licht op anderen kan overbrengen, maar dat ik hetzelfde licht ook op mezelf kan laten schijnen. Dat ikzelf het stuur van mijn eigen leven in handen heb. Dat het niet erg is om je emoties te laten zien en te voelen. Dankjewel voor het vertrouwen dat je altijd in me had, ook al had ik het zelf niet. Judith, bedankt.”

Leave a comment

 Kapelstraat 5
5871 AD Broekhuizenvorst

 06 20580193

 info@judithhendrix.nl

Algemene Voorwaarden

Privacy Verklaring

Klachtenportaal Zorg ID 9267

Noteer hier je e-mailadres en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Judith Hendrix © 2019 All rights reserved

Door deze site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.  Ik wil graag meer informatie

Op mijn website maak ik enkel gebruik van technische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Jouw persoonlijke gegevens worden niet verspreid of openbaar gemaakt. E-mailmarketing via Mailchimp draagt eraan bij om mij dichter bij mijn doelgroep te brengen. Zo kan ik jou gericht van de informatie voorzien die je aanspreekt. Ik ben geen agressieve marketeer, maar een onderneemster met een missie: “Zoveel mogelijk mensen bereiken die baat kunnen hebben bij mijn diensten”. Vanzelfsprekend houd ik me daarbij aan de cookie- en privacywetgeving. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van jouw cookie-instellingen óf je klikt op "Ik ga akkoord", dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten