Steeds vaker hoor ik het mensen zeggen. In mijn praktijk, of gewoon als ik met anderen in gesprek ben. “ Ik wil gewoon écht mezelf kunnen zijn! ” Maar wat is dat precies, jezelf zijn?

Afgelopen week had ik een mooi en openhartig gesprek met een dame in mijn praktijk. Toen ik haar vroeg wat ze graag wilde, antwoordde ze in tranen: “Ik wil zó graag gewoon mezelf kunnen zijn”. Een mooi antwoord en het klonk heel legitiem, alleen wat bedoelen we er eigenlijk mee als we dat zeggen? Ik vroeg daarom door, waarop ze antwoordde: “Nou, ik wil gewoon vrolijk, spontaan, open en actief zijn. Ik wil me goed voelen en lekker in m’n vel zitten.” Begrijpelijk, want dat willen we vast allemaal wel.

Toen ik haar vervolgens vroeg hoe ze NU op dit moment IS, aarzelde ze even voordat ze antwoord gaf. Uiteindelijk zei ze: “Ik weeg vaak m’n woorden af voordat ik iets zeg en ik stem me af op de mensen om me heen. Ik voel me soms prettig en soms minder prettig, dat wisselt.” Dat was een eerlijk antwoord, dat zag ik aan de tranen in haar ogen. Alleen het week af van wie ze graag wilde zijn.

Hoe vaak zeggen we niet: “Ik wil meer mezelf zijn” en bedoelen we daarmee “Ik wil me prettiger of anders voelen dan dat ik me nu voel”? Écht je Zelf zijn houdt in dat je bent en voelt zoals het NU is. Het heeft dus niks te maken met iets doen. Het houdt in dat je dus soms boos bent, onzeker of verdrietig. Bang of geïrriteerd. Dat hoort er allemaal bij. Hóe mooi is dat, die afwisseling?! Het één is niet beter of slechter. Het IS gewoon.

Je bent dus net zo goed jezelf als je even niet lekker in je vel zit. Als het lijkt alsof alles tegenzit. Als je bang bent of boos. Júist op die momenten is het waardevol om met liefdevolle ogen naar jezelf te kijken en compassie te voelen voor jezelf. Want ook dan ben je oké. Je hoeft niet te veranderen. Dat mág wel, maar het hoeft niet. Want je bent nu al mooi.

Wil jij leren om met meer compassie naar jezelf te kijken? Met alle liefde ondersteun ik jou in je proces.
Ik ben er voor je.

Liefs,
Judith

Leave a comment

 Kapelstraat 5
5871 AD Broekhuizenvorst

 06 20580193

 info@judithhendrix.nl

Algemene Voorwaarden

Privacy Verklaring

Klachtenportaal Zorg ID 9267

Noteer hier je e-mailadres en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Judith Hendrix © 2019 All rights reserved

Door deze site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.  Ik wil graag meer informatie

Op mijn website maak ik enkel gebruik van technische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Jouw persoonlijke gegevens worden niet verspreid of openbaar gemaakt. E-mailmarketing via Mailchimp draagt eraan bij om mij dichter bij mijn doelgroep te brengen. Zo kan ik jou gericht van de informatie voorzien die je aanspreekt. Ik ben geen agressieve marketeer, maar een onderneemster met een missie: “Zoveel mogelijk mensen bereiken die baat kunnen hebben bij mijn diensten”. Vanzelfsprekend houd ik me daarbij aan de cookie- en privacywetgeving. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van jouw cookie-instellingen óf je klikt op "Ik ga akkoord", dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten