Stap voor stap zet ik mijn voeten in de sneeuw.

Aan mijn zij vijf prachtvrouwen die me liefdevol begeleiden op dit pad. We lopen samen richting het stilleven van ‘mijn geboorte’, dat ik zojuist zorgvuldig heb neergelegd.

Onderweg zegt een van hen liefdevol tegen me: “Op jouw tempo, Judith”. Ik stop, de woorden raken me. Een vlaag van misselijkheid en angst gaat door me heen. Bizar, ik kom niet verder. Even staan we daar en op een afstandje aanschouwen we het tafereel. Mijn hoofd zegt dat ik verder mag, maar mijn lijf komt niet in beweging. Het is net alsof ik wacht op een teken, iets dat me zegt dat ik verder mag gaan. En dan opeens, ‘uit het niets’ in de wei naast ons, maakt de pony aanstalten. In volle vaart galoppeert hij vooruit en ik voel: “ik mag ook”. Blijdschap gaat door me heen en we stappen stevig door.

Eenmaal aangekomen vertel ik de groep over het stilleven. Op de grond liggen allerlei attributen die ik gevonden heb in de natuur. Samen symboliseren ze het verhaal van mijn geboorte. Het ontroert me nu ik er zo naar kijk. Als ik klaar ben voel ik me wat verloren en onwennig. Ik vraag daarom de vrouwen of ze me misschien even willen vasthouden en het volgende ogenblik word ik omringd door pure liefde. Wauw!

Wanneer we elkaar loslaten en ik door het vocht van m’n tranen opkijk, zie ik dat Heidy wijst. Kijk Judith, achter je, de dieren! Je wordt echt gezien! Ik draai me om en daar staan ze, allemaal kijken ze me aan met hun mooie ogen: de prachtige paarden en ezels. Wat een cadeau!

Lieve Heidy, dankjewel voor de fijne workshop “De geboorte als spiegel” van Hartpad. Deze dag is nu al een geweldige inspiratiebron en voedingsbodem voor vast nog heel veel ander moois.

❤️

Leave a comment

 Kapelstraat 5
5871 AD Broekhuizenvorst

 06 20580193

 info@judithhendrix.nl

Algemene Voorwaarden

Privacy Verklaring

Klachtenportaal Zorg ID 9267

Noteer hier je e-mailadres en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Judith Hendrix © 2019 All rights reserved

Door deze site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.  Ik wil graag meer informatie

Op mijn website maak ik enkel gebruik van technische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Jouw persoonlijke gegevens worden niet verspreid of openbaar gemaakt. E-mailmarketing via Mailchimp draagt eraan bij om mij dichter bij mijn doelgroep te brengen. Zo kan ik jou gericht van de informatie voorzien die je aanspreekt. Ik ben geen agressieve marketeer, maar een onderneemster met een missie: “Zoveel mogelijk mensen bereiken die baat kunnen hebben bij mijn diensten”. Vanzelfsprekend houd ik me daarbij aan de cookie- en privacywetgeving. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van jouw cookie-instellingen óf je klikt op "Ik ga akkoord", dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten