Gisteren zag ik een prachtige post op Facebook voorbijkomen waardoor er iets ‘ouds’ in mij werd aangeraakt. Het was het woord anorexia, een ‘ziekte’ waarmee ik jaren geleden zelf kennismaakte. Best bijzonder eigenlijk, dat het een ziekte wordt genoemd. Voor mij was het op dát moment namelijk het beste dat kon gebeuren, want het bracht me dichter bij me Zelf.

Ik werd dan ook direct enthousiast toen ik het prachtige initiatief van Marlou Vullings zag, waarin ze wil bijdragen in het doorbreken van de taboe rondom psychische ‘problematiek’. Vanochtend spraken Marlou en ik elkaar in de bibliotheek in Horst. Het was een supermooi en openhartig gesprek dat me in positieve zin écht heeft geraakt. We deelden ons verhaal en dat gaf een gevoel van wederzijdse herkenning. En dat is volgens mij precies wat Marlou met dit initiatief voor ogen heeft: jezelf kwetsbaar durven opstellen en je laten raken.

Want is dat niet waar het allemaal om draait? Als we ons wat meer open durven te stellen, in plaats van ‘doen alsof’, dan vallen naar mijn idee heel wat hokjes / stickers / stempels weg. Dan is er opeens geen psychisch probleem meer, maar een mooi mens met intens verdriet. Dan is er geen angststoornis meer, maar iemand die moeite heeft met controle loslaten. Dan bestaat anorexia niet meer, maar is er gewoon een wezen dat behoefte heeft aan liefde en erkenning. Het lijkt me daarom mooi als we met z’n allen wat verder, dieper en eerlijker durven te kijken. Zowel in ons Zelf als in de ander…

Wil jij je laten raken door dit thema? Ik heb me laten vertellen dat er a.s. zondagavond 13 januari een voorstelling van Kukeleku is in Horst, gebaseerd op de documentaire ‘Emma wil leven’. Supermooi en misschien ga ik zelf ook wel!

Speelt het thema anorexia of een andere eetstoornis bij jou of in je naaste omgeving? Dan ben ik er graag voor je om ondersteuning te bieden in dit intens, mooie en leerzame proces.

Liefs,
Judith

Leave a comment

 Kapelstraat 5
5871 AD Broekhuizenvorst

 06 20580193

 info@judithhendrix.nl

Algemene Voorwaarden

Privacy Verklaring

Klachtenportaal Zorg ID 9267

Noteer hier je e-mailadres en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Judith Hendrix © 2019 All rights reserved

Door deze site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.  Ik wil graag meer informatie

Op mijn website maak ik enkel gebruik van technische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Jouw persoonlijke gegevens worden niet verspreid of openbaar gemaakt. E-mailmarketing via Mailchimp draagt eraan bij om mij dichter bij mijn doelgroep te brengen. Zo kan ik jou gericht van de informatie voorzien die je aanspreekt. Ik ben geen agressieve marketeer, maar een onderneemster met een missie: “Zoveel mogelijk mensen bereiken die baat kunnen hebben bij mijn diensten”. Vanzelfsprekend houd ik me daarbij aan de cookie- en privacywetgeving. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van jouw cookie-instellingen óf je klikt op "Ik ga akkoord", dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten