Vandaag had ik een mooi gesprek met Holistisch Vrouwencoach Elske Feitsma van Yoginess over het thema vrouwelijkheid. Graag deel ik een stukje van mijn verhaal met jullie, want mijn verhaal is jouw verhaal. Net zoals jouw verhaal het mijne is. Door onze verhalen met elkaar te delen kunnen we onze wonden helen. Wonden van zowel individuele als collectieve pijn, die diep verankerd liggen in het vrouw Zijn. Ze willen gezien en geheeld worden en daarvoor is moed, openheid, eerlijkheid en liefde nodig.

Vrouwelijkheid is een thema dat de laatste tijd mijn aandacht heeft. Het lijkt nieuw voor me en inmiddels zie ik dat het vrouw Zijn in mij lang is onderdrukt. Het mocht er niet zijn. Diep vanbinnen was er schaamte om me te laten zien als vrouw, terwijl hier juíst een grote kracht ligt. Het thema vrouwelijkheid en de bijbehorende zoektocht geldt voor velen, misschien wel voor ons allemaal. Zowel mannen als vrouwen. Daarom is het ook zo belangrijk om elkaars verhalen te horen. Om er te zijn voor elkaar en om elkaar te ondersteunen. Onze gevoeligheid en intuïtie wil gezien worden, onze stemmen gehoord. Onze sensualiteit mag gevoeld worden en onze emoties geuit. Onze zachtheid mag worden ingezet als kracht en onze harten mogen weer verbinden.

Zelf heb ik niet geleerd hoe mijn vrouwelijkheid er kan zijn. Hoe ik haar mag laten zien, horen of vormgeven. Hoe ik vrouwelijkheid kan zien als kracht, i.p.v. zwakte. Terwijl ik diep vanbinnen weet dat ze er is. Die krachtige, gevoelige en liefdevolle vrouw. Wanneer ik stil ben en écht contact maak met mijn Zelf, dan voel ik haar. Ik voel haar zachtheid en wéét dat ze er altijd is. Wanneer ik stil ben spreekt haar liefdevolle stem tot me en zegt me wat te doen. Wanneer ik écht luister voel ik haar vurige energie die me de kracht en moed geeft om te doen wat ik mag doen.

Ook hierin ben ik niet uniek, want in ons allen zetelt deze authentieke wijsheid en kracht. Wellicht heb je haar onderdrukt, maar ze IS er, altijd. Het enige wat jij hoeft te doen is naar haar te luisteren. Door stil te worden, naar binnen te keren en haar uit te nodigen om tot je te spreken. Enkel door contact met haar te maken kun je horen wat ze jou te vertellen heeft. Want dat ben jij waard, mooi mens!

Wil jij meer in contact komen met je gevoel, je zachtheid of jouw vrouw Zijn?
Dan ben ik er voor je.

Liefs,
Judith ❤️

Ps: Boekentip (of sinterklaascadeau): ‘De authentieke vrouw’ van Elske Feitsma.

Leave a comment

 Kapelstraat 5
5871 AD Broekhuizenvorst

 06 20580193

 info@judithhendrix.nl

Algemene Voorwaarden

Privacy Verklaring

Klachtenportaal Zorg ID 9267

Noteer hier je e-mailadres en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Judith Hendrix © 2019 All rights reserved

Door deze site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.  Ik wil graag meer informatie

Op mijn website maak ik enkel gebruik van technische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Jouw persoonlijke gegevens worden niet verspreid of openbaar gemaakt. E-mailmarketing via Mailchimp draagt eraan bij om mij dichter bij mijn doelgroep te brengen. Zo kan ik jou gericht van de informatie voorzien die je aanspreekt. Ik ben geen agressieve marketeer, maar een onderneemster met een missie: “Zoveel mogelijk mensen bereiken die baat kunnen hebben bij mijn diensten”. Vanzelfsprekend houd ik me daarbij aan de cookie- en privacywetgeving. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van jouw cookie-instellingen óf je klikt op "Ik ga akkoord", dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten