Een tijdje geleden schreef ik een blog voor Nieuwetijdskind; een online magazine over bewustzijn, hooggevoeligheid, opvoeding, en spirituele groei. Ik schreef over Liefde, maar het stuk bleef ongepubliceerd omdat de tekst niet passend zou zijn. Dit verbaasde mij enigszins, want naar mijn idee paste het juist precíes bij hetgeen zij als magazine voor staan. Anderzijds bevestigde het opnieuw onze verstoorde kijk op het onderwerp Liefde. Enfin, inmiddels ben ik de verwarring te boven en deel ik alsnog graag mijn blog met jullie.

Liefde.
We lezen en horen er ontzettend veel over. Het is een van de meest besproken onderwerpen en tóch wordt er naar mijn idee vaak een onvolledig beeld van haar geschetst. Bij het woord Liefde gaat het meestal over de relationele liefde tussen twee mensen. Een toestand van verliefdheid of vrede, een lieftallig persoon of een vriendelijk gebaar. Uiteraard valt dit allemaal onder de noemer Liefde. Alleen is Liefde véél meer dan dat.

Liefde is namelijk álles en overal. Liefde is de Universele Levensenergie. Volledige aanwezigheid. Het huidige moment. DIT, hier en NU. Precies zoals het IS. Er is dan ook niets dat geen Liefde is, want ze is onbeschrijfelijk en oneindig. Daarmee is Liefde dus niet enkel lief, puur en zachtaardig. Nee, zeker niet! Ze is álles en dus ook de andere zijde van de medaille, zoals boosheid, wreedheid en kracht.

Vaak denken we dat onze ‘negatieve’ eigenschappen (die in wezen helemaal niet bestaan, want Liefde maakt geen onderscheid tussen positief en negatief) geen Liefde zijn. Dat is toch raar?! Dit zou namelijk betekenen dat Liefde bepaalde eigenschappen, aspecten of wát dan ook uitsluit. Dat er voorwaarden aan haar zijn verbonden. Dat is onmogelijk, want liefde is allesomvattend en daarmee onvoorwaardelijk.

Eigenlijk doet alles wat hier geschreven staat afbreuk aan hetgeen Liefde is. Want Liefde is niet te beschrijven. Ondanks dat, is het gedicht hieronder een poging om zo volledig mogelijk te zijn in wat Liefde is. Ook al is dit ‘maar’ een poging, toch hoop ik dat de woorden je mogen raken.

Liefs,
Judith

Leave a comment

 Gezondheidscentrum 't Raadhuis
Raadhuisplein 2 - 42
5864 EH Meerlo

 06 20580193

 info@judithhendrix.nl

Algemene Voorwaarden

Privacy Verklaring

Klachtenportaal Zorg ID 9267

Noteer hier je e-mailadres en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Judith Hendrix © 2019 All rights reserved

Door deze site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.  Ik wil graag meer informatie

Op mijn website maak ik enkel gebruik van technische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Jouw persoonlijke gegevens worden niet verspreid of openbaar gemaakt. E-mailmarketing via Mailchimp draagt eraan bij om mij dichter bij mijn doelgroep te brengen. Zo kan ik jou gericht van de informatie voorzien die je aanspreekt. Ik ben geen agressieve marketeer, maar een onderneemster met een missie: “Zoveel mogelijk mensen bereiken die baat kunnen hebben bij mijn diensten”. Vanzelfsprekend houd ik me daarbij aan de cookie- en privacywetgeving. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van jouw cookie-instellingen óf je klikt op "Ik ga akkoord", dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten