Voel jij je verdrietig of zit je in een moeilijke situatie?
Dan kan deze denkwijze jou helpen!
 
Het leven kent zo z’n ups en downs. Er zijn van die momenten dat alles lekker loopt. Je hebt succes in je werk, je bent verliefd of je voelt je gewoon goed. Deze momenten worden zo nu en dan ook afgewisseld met periodes van pijn, verdriet of tegenslag. Een eerste neiging in dergelijke situaties kan zijn om je gevoel weg te stoppen en het de rug toe te keren. Er is echter een andere manier om met je ‘problemen’ om te gaan. Hoe? Dat lees je hieronder!
 
Wanneer jij pijn, verdriet, boosheid of onmacht voelt, bestempel deze gevoelens dan niet meteen als een probleem. Bekijk ze eens puur voor wat ze zijn: een mix van verschillende ervaringen. Niet meer of minder. En laat deze gevoelens vervolgens volledig toe. Sta jezelf toe om alles wat zich aandient volledig te ervaren en te doorvoelen. Als je dit moeilijk of spannend vindt, kun je altijd hulp inschakelen of iemand vragen die jij vertrouwt.
 
Wat vervolgens van groot belang is, is om het gevoel dat je hebt toegelaten niet te zien als iets waar je ‘vanaf’ moet. Of als iets dat opgelost of gefixt moet worden. Kijk ernaar en zie het als iets wat jij op dit moment gewoon mag ervaren. Formuleer het ook niet als een probleem, maar zie het als een ervaring! Een ervaring van gevoelens die jij als ‘prettig’ of ‘onprettig’ hebt bestempeld.
 
Gevoelens an sich zijn namelijk nooit ‘goed’ of ‘fout’, ze zijn gewoon. Net zoals het in de natuur soms regent, terwijl even later de zon weer schijn. Ook al voel jij je wellicht niet fijn bij pijnlijke gevoelens, ze mogen er alsnog gewoon zijn. Niet alle ervaringen kunnen nu eenmaal prettig, zachtaardig of liefdevol zijn. Sommigen zijn meer pijnlijk, verdrietig of hard. En soms is het blijkbaar nodig dat we deze momenten van pijn ervaren, want dat hoort bij het leven. We hoeven dit niet weg te stoppen, te verbannen of op te lossen.
 
Wanneer je op deze manier omgaat met een moeilijke periode, zul je zien dat het een ervaring wordt die er gewoon mag zijn. Zonder oordeel en zonder dat je meteen behoefte hebt aan een klinkklare of passende oplossing. Ik zeg niet dat dit altijd makkelijk is. Het vergt zeker moed en een bepaalde kwetsbaarheid van je. Deze benadering stelt jou echter wél in staat om met meer rust en acceptatie om te gaan met hetgeen zich aandient in jouw leven. En je zult merken dat van daaruit ‘als vanzelf’ de voor jou passende vervolgstappen zullen voortvloeien.

Leave a comment

 Gezondheidscentrum 't Raadhuis
Raadhuisplein 2 - 42
5864 EH Meerlo

 06 20580193

 info@judithhendrix.nl

Algemene Voorwaarden

Privacy Verklaring

Klachtenportaal Zorg ID 9267

Noteer hier je e-mailadres en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Judith Hendrix © 2019 All rights reserved

Door deze site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.  Ik wil graag meer informatie

Op mijn website maak ik enkel gebruik van technische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Jouw persoonlijke gegevens worden niet verspreid of openbaar gemaakt. E-mailmarketing via Mailchimp draagt eraan bij om mij dichter bij mijn doelgroep te brengen. Zo kan ik jou gericht van de informatie voorzien die je aanspreekt. Ik ben geen agressieve marketeer, maar een onderneemster met een missie: “Zoveel mogelijk mensen bereiken die baat kunnen hebben bij mijn diensten”. Vanzelfsprekend houd ik me daarbij aan de cookie- en privacywetgeving. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van jouw cookie-instellingen óf je klikt op "Ik ga akkoord", dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten