Alle problemen, pijnen, angsten en verwijten die je in jouw dagelijkse leven tegenkomt, zijn gevolgen van jouw vroegere gekwetste innerlijke kind. Vaak zijn deze situaties triggers voor onbewuste processen, als in patronen die zich continu blijven herhalen. Zo lang je deze gekwetste gevoelens van je innerlijke kind in de duisternis laat bestaan, zullen ze je huidige leven blijven beheersen. Je kunt er echter ook voor kiezen om het anders aan te pakken….

Je kunt jouw onbewuste patronen bewust maken door ze in het licht te zetten. Door er vanuit liefde en aandacht naar te kijken en helemaal te doorvoelen wat ze met je doen. Dat klinkt misschien moeilijk, eng, zwaar of onwennig, en dat is het vaak ook. Weet alleen dat, wat er ook gebeurt, jij het aan kunt. Anders zou het op dit moment niet op je pad komen. Jij kunt jezelf en je leven volledig helen. Alle wijsheid, kracht en liefde zit namelijk in jezelf, je hoeft je er enkel voor open te stellen.

Ga maar eens voor jezelf na welke vervelende of pijnlijke situatie zich de afgelopen week heeft voorgedaan. Ga dan gemakkelijk zitten en sluit je ogen. Concentreer je voor een paar minuten op je ademhaling en ga dan opnieuw met je aandacht naar deze situatie toe. Laat het gevoel dat deze situatie bij je oproept binnenkomen. Alles is goed en alles mag er zijn, ook al voelt het misschien onprettig. Je bent nu hier en je bent helemaal veilig.

Als je zo met gesloten ogen jouw gevoel een tijdje hebt geobserveerd, kijk dan eens aan welke situatie van vroeger dit jou herinnert. Wanneer had jij dit gevoel vaker? Wie riep dit gevoel vroeger als kind bij je op? Ga met je aandacht naar dit moment in je kindertijd terug. Als je merkt dat er spanning opkomt, laat die er dan gewoon zijn. Er kan je nu niets meer gebeuren, want je bent er op dit moment voor jezelf. Kijk dan vanuit het NU naar jezelf toen je een klein kind was. Kijk wat je ziet en voel wat je voelt. En blijf van een afstandje kijken. Merk dan op dat jij nu als volwassene kijkt naar jouw innerlijke kind en zie wat dit lieve kind nodig heeft. Erken wat het nodig heeft en kijk in hoeverre jij dit kunt geven. Zie maar of je het kind liefdevol kunt troosten, moed kunt inspreken, vastpakken, knuffelen of wat het ook mag zijn dat het nodig heeft. En geef het maar. Wees niet teleurgesteld als je het (nog) niet kunt geven of als het in jouw ogen (nog) niet goed genoeg lukt. Wees ook niet boos als jouw innerlijke kind het (nog) niet kan ontvangen. Dat komt wel, soms heeft het gewoon wat tijd en oefening nodig.

Herhaal deze oefening zo vaak als voor jou nodig is en weet dat jij jezelf volledig kunt helen. Alle wijsheid, kracht en liefde zit in jou, stel je er maar voor open. Weet ook dat jouw innerlijke kind voortaan altijd op jou kan vertrouwen. Vanaf nu kun jij er volledig zijn voor hem/haar. En dat voelt goed, probeer het maar eens!

Wanneer je het te spannend vindt om dit alleen te doen, kun je ook iemand die je vertrouwt vragen om je hierin te begeleiden. Je kunt vragen of diegene de bovenstaande oefening in alle rust aan je wil voorlezen en er voor je wil zijn als er heftige gevoelens bovenkomen. Je kunt ook professionele begeleiding inschakelen, als je denkt dat jij dit nodig hebt. Voel wat er op dit moment bij je past en weet dat je hierin geen foute keuze kunt maken…

Als je behoefte hebt aan begeleiding, ben ik er graag voor je.

Liefs,
Judith

 

kijk jezelf
eens in je ogen
welke blik
kijkt jou dan aan

kijk eens in
jouw eigen spiegel
wie zie jij
daar dan staan

kijk dan nu
nog een keer écht
en vraag jezelf
‘wat heb ik nodig?’

kijk wat komt
wacht en luister
het is nooit
echt overbodig

Leave a comment

 Kapelstraat 5
5871 AD Broekhuizenvorst

 06 20580193

 info@judithhendrix.nl

Algemene Voorwaarden

Privacy Verklaring

Klachtenportaal Zorg ID 9267

Noteer hier je e-mailadres en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Judith Hendrix © 2019 All rights reserved

Door deze site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.  Ik wil graag meer informatie

Op mijn website maak ik enkel gebruik van technische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Jouw persoonlijke gegevens worden niet verspreid of openbaar gemaakt. E-mailmarketing via Mailchimp draagt eraan bij om mij dichter bij mijn doelgroep te brengen. Zo kan ik jou gericht van de informatie voorzien die je aanspreekt. Ik ben geen agressieve marketeer, maar een onderneemster met een missie: “Zoveel mogelijk mensen bereiken die baat kunnen hebben bij mijn diensten”. Vanzelfsprekend houd ik me daarbij aan de cookie- en privacywetgeving. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van jouw cookie-instellingen óf je klikt op "Ik ga akkoord", dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten