Toen ik een paar dagen geleden op een schommel zat in het bos, zag ik de wiegende beweging als metafoor voor de emoties die we in ons leven ervaren.

Emoties worden vaak als lastig of vervelend gezien. We stoppen ze liever weg omdat we niet weten hoe ermee om te gaan. Zelf doe ik hier geregeld aan mee en telkens merk ik dat daardoor blokkades ontstaan. Wanneer we onze emoties niet uiten worden deze opgeslagen in ons lichaam, dat voor een groot deel uit water bestaat. En water dat niet kan stromen bederft. Zo is het ook met emoties. Een emotie is niets anders dan ‘energie in beweging’. Wanneer die niet vrij kan stromen ontstaan lichamelijke klachten, stress, vermoeidheid, onzekerheid of een ongelukkig gevoel.

Waarom vinden we het dan tóch zo moeilijk om gehoor te geven aan onze emoties? Een belangrijke reden is angst. We zijn vaak bang dat we in onze emoties verdrinken als we ze toelaten. Het tegendeel is echter waar. Net zoals bij de schommelbeweging komt een emotie op, zwakt af en verdwijnt daarna weer vanzelf. Het enige dat nodig is, is liefdevolle aandacht, acceptatie en ruimte.

Weet jij niet hoe je met jouw emoties kunt omgaan? Neem dan contact met me op. Ik laat je graag de opluchting ervaren die ontstaat als je jouw emoties de aandacht en ruimte geeft die ze nodig hebben.

Ik ben er voor je.

Liefs,
Judith

Leave a comment

 Kapelstraat 5
5871 AD Broekhuizenvorst

 06 20580193

 info@judithhendrix.nl

Algemene Voorwaarden

Privacy Verklaring

Klachtenportaal Zorg ID 9267

Noteer hier je e-mailadres en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Judith Hendrix © 2019 All rights reserved

Door deze site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.  Ik wil graag meer informatie

Op mijn website maak ik enkel gebruik van technische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Jouw persoonlijke gegevens worden niet verspreid of openbaar gemaakt. E-mailmarketing via Mailchimp draagt eraan bij om mij dichter bij mijn doelgroep te brengen. Zo kan ik jou gericht van de informatie voorzien die je aanspreekt. Ik ben geen agressieve marketeer, maar een onderneemster met een missie: “Zoveel mogelijk mensen bereiken die baat kunnen hebben bij mijn diensten”. Vanzelfsprekend houd ik me daarbij aan de cookie- en privacywetgeving. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van jouw cookie-instellingen óf je klikt op "Ik ga akkoord", dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten