In mijn werk als Holistisch Levenscoach mag ik telkens weer de moed bewonderen waarmee cliënten hun levensverhaal aan me vertellen. Prachtig, wanneer ik er getuige van mag zijn als iemand zich kwetsbaar opstelt. Want het tonen van kwetsbaarheid vergt moed en brengt heel veel kracht met zich mee.

Toch is het vaak moeilijk om je kwetsbaar op te stellen en om jouw schaduwkant te belichten. Uit ervaring weet ik hoe moeilijk het kan zijn om je onzekerheden te laten zien. Daarom wil ik door middel van blogs af en toe stukjes van mijn eigen kwetsbaarheid met je te delen, waardoor voor jou wellicht de drempel minder groot is om hetzelfde te doen. Vandaag een klein stukje uit mijn verhaal…

Zelf geloof ik dat dingen met een reden gebeuren. Soms onverklaarbaar of onbegrijpelijk, maar nooit toevallig. Zo was het voor mij nodig dat ik op mijn 18e levensjaar een eetstoornis kreeg. Ik ging van ‘me dik en zwaar voelen’ naar ‘heel dun en licht zijn’ en voelde me in beide vormen onzeker, minderwaardig en ongelukkig. Het was een zware, emotionele en heftige periode die mij ertoe aanzette om eens écht naar mezelf, mijn leven en mijn relaties te kijken. Er speelden allerlei levensvragen waarop ik niet direct antwoord had. Wat ik wel wist, was dat verandering nodig was. Ik kon en wilde zo niet verder.

Ik wandelde destijds veel in de natuur en zocht ook steeds vaker de stilte op. Maar wat vooral hielp was het accepteren en toelaten van mijn emoties. Ik gaf mijn verdriet, mijn pijn en daarmee mezelf de ruimte. Dat was vooral in het begin eng, want wat zou er allemaal bovenkomen als ik dit toeliet? Vaak was ik bang dat het alleen maar erger werd. Een poosje leek dat ook zo te zijn. Totdat ik opmerkte dat ik mijn gevoel en mijn pijn gerust kon toelaten. Mijn emoties mogen er zijn, ze komen en gaan vanzelf ook weer voorbij. Niets is blijvend en deze gewaarwording gaf me letterlijk lucht.

Uiteindelijk bleken deze ‘simpele dingen’ mijn weg naar genezing te zijn. En het is niet alleen mijn weg, wellicht dat het jou ook helpt. Want door je kwetsbaarheid te tonen, door te luisteren en weer contact te maken met jezelf, hoor jij wat je nodig hebt en wat je diep van binnen écht wil. Het is mijn missie om jou hierin te ondersteunen.

Ben of ken jij iemand die hierin begeleiding kan gebruiken? Neem dan contact met me op.

Ik ben er voor je.

Liefs,
Judith

Leave a comment

 Kapelstraat 5
5871 AD Broekhuizenvorst

 06 20580193

 info@judithhendrix.nl

Algemene Voorwaarden

Privacy Verklaring

Klachtenportaal Zorg ID 9267

Noteer hier je e-mailadres en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Judith Hendrix © 2019 All rights reserved

Door deze site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.  Ik wil graag meer informatie

Op mijn website maak ik enkel gebruik van technische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Jouw persoonlijke gegevens worden niet verspreid of openbaar gemaakt. E-mailmarketing via Mailchimp draagt eraan bij om mij dichter bij mijn doelgroep te brengen. Zo kan ik jou gericht van de informatie voorzien die je aanspreekt. Ik ben geen agressieve marketeer, maar een onderneemster met een missie: “Zoveel mogelijk mensen bereiken die baat kunnen hebben bij mijn diensten”. Vanzelfsprekend houd ik me daarbij aan de cookie- en privacywetgeving. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van jouw cookie-instellingen óf je klikt op "Ik ga akkoord", dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten