Gisteren heb ik mijn diploma als Holistisch Levenscoach in ontvangst mogen nemen. Een moment waarop ik zelf in de belangstelling stond en letterlijk mocht ‘ontvangen’. Opnieuw heb ik mogen ervaren dat ik me op zulke momenten erg ongemakkelijk voel. Het is gewoon niet mijn ding om op de voorgrond te staan. Ik luister liever naar een ander.

Een tijd geleden zou ik weerstand gevoeld hebben en had ik me afgevraagd waar dit ongemakkelijke gevoel vandaan komt. Had ik geprobeerd te achterhalen wat ik kan doen om ervoor te zorgen dat dit ongemakkelijke gevoel minder wordt. Of was ik gaan onderzoeken hoe ik een volgende keer anders kon reageren. Allemaal manieren om het gevoel dat op dat moment plaatsvindt te ontkennen.

Gisteren merkte ik een verschuiving in mezelf op. Ik voelde mijn ongemakkelijkheid en kon deze er gewoon laten zijn. Want het mag. Ik mag me ongemakkelijk voelen. Geen gevecht – geen hard werken – geen streven naar iets anders – geen verbeterpunten. Gewoon Zijn, als mezelf. En dat geeft rust.

Herken jij dat? Dat je bepaalde gevoelens, gedragingen of gewoonten probeert te verstoppen, onderdrukken of wilt veranderen? Dat je weerstand voelt tegen dat wat is. Of dat je probeert om je anders voor te doen dan je werkelijk bent? Dan zul je vast ook weten hoeveel energie dit kost en hoe teleurgesteld je raakt als je het niet lukt.

Ik ben er van overtuigd dat echte verandering pas plaatsvindt als we eerst accepteren wat er NU is. Of dit nu een gevoel is, een gewoonte waarvan je afstand wil doen of iets anders waarin je graag wil veranderen. Acceptatie is altijd de sleutel.

Kun jij wel wat hulp gebruiken in jouw eigen acceptatieproces? Of ken je iemand die hierin graag begeleiding ontvangt? Neem dan contact met me op.

Ik ben er voor je.

Liefs,
Judith

Leave a comment

 Kapelstraat 5
5871 AD Broekhuizenvorst

 06 20580193

 info@judithhendrix.nl

Algemene Voorwaarden

Privacy Verklaring

Klachtenportaal Zorg ID 9267

Noteer hier je e-mailadres en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Judith Hendrix © 2019 All rights reserved

Door deze site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.  Ik wil graag meer informatie

Op mijn website maak ik enkel gebruik van technische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Jouw persoonlijke gegevens worden niet verspreid of openbaar gemaakt. E-mailmarketing via Mailchimp draagt eraan bij om mij dichter bij mijn doelgroep te brengen. Zo kan ik jou gericht van de informatie voorzien die je aanspreekt. Ik ben geen agressieve marketeer, maar een onderneemster met een missie: “Zoveel mogelijk mensen bereiken die baat kunnen hebben bij mijn diensten”. Vanzelfsprekend houd ik me daarbij aan de cookie- en privacywetgeving. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van jouw cookie-instellingen óf je klikt op "Ik ga akkoord", dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten